Adăpost pentru iepuri: Viperele ies mai devreme din hibernare în Hunedoara

0
3

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare în acest an, avertizează salvamontiştii din Hunedoara. Acest lucru se datorează temperaturilor mai ridicate din ultima perioadă, ceea ce a determinat reptilele să-şi întrerupă mai repede perioada de iarnă.

În această situaţie, viperele pot fi întâlnite mai frecvent pe cărările de munte, reprezentând un real pericol pentru turiştii care se aventurează pe trasee montane. Salvamontiştii recomandă precauţie sporită şi atenţie la unde se pune piciorul, mai ales în zonele stancoase şi pe potecile mai puţin circulate.

De asemenea, în cazul în care o persoană este muşcată de o viperă, specialiştii recomandă să se acorde primul ajutor, să se sune de urgenţă la 112 şi să se meargă de urgenţă la cel mai apropiat spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Nu se recomandă sucirea membrului sau aplicarea de turnichete, deoarece acestea pot agrava situaţia.

Ieşirea mai devreme a viperelor din hibernare reprezintă un semnal de alarmă pentru turiştii care îşi planifică drumeţii montane în următoarea perioadă. Prudenţa şi vigilenţa sunt esenţiale pentru a evita întâlnirile nedorite cu aceste reptile periculoase.