Ca la grădiniță! Liberalii și afișele lor prețioase: Un peisaj electoral pueril

0
57

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii candidați își fac apariția cu declarații și promisiuni de tot felul. Se pare că unele partide au ales o strategie care aduce aminte mai degrabă de vremurile școlii, decât de o competiție electorală matură.

Liberalii din județul Hunedoara sunt un bun exemplu în acest sens. Ei au decis să-și promoveze candidații prin afișe cu imagini și mesaje simpliste, care par să fie inspirate mai degrabă din desenele animate decât din realitatea politică actuală.

Aceste afișe, care ar fi trebuit să prezinte programul și viziunea candidaților, se concentrează în schimb pe aspecte superficiale, precum chipurile candidaților zâmbind larg sau mesaje gen „Alege viitorul!”. Lipsa de substanță și profesionalism în abordarea campaniei electorale este evidentă.

Este regretabil că unele partide politice aleg să trateze alegătorii ca pe niște copii, mizând pe mesaje simpliste și aspecte vizuale care să le capteze atenția, în loc să vină cu propuneri concrete și soluții reale pentru problemele comunităților. Acest tip de abordare nu face decât să submineze încrederea cetățenilor în procesul democratic.

În loc să se concentreze pe dezbaterea ideilor și a programelor, unele partide par să preferele să se întoarcă la vremurile școlii, cu afișe colorate și mesaje naive. Sperăm că electoratul va putea trece dincolo de aceste tactici și va judeca candidații în funcție de competențele și viziunea lor reală pentru dezvoltarea comunităților.