Deva: Intervenția DAS pentru reducerea absenteismului școlar în rândul a 40 de elevi

0
2

Deva: Absenteismul școlar, monitorizat de DAS Deva pentru circa 40 de copii

Din cauza absenteismului școlar, aproximativ 40 de copii și adolescenți din municipiul Deva, precum și familiile lor, se confruntă cu dificultăți. Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva a demarat o acțiune de monitorizare a acestor cazuri.

Potrivit reprezentanților DAS Deva, motivele absenteismului școlar sunt diverse și includ atât probleme familiale, cât și lipsa interesului pentru educație. În unele cazuri, chiar și situația financiară precară a familiilor este un factor care contribuie la absențele elevilor.

Pentru a aborda această problemă, DAS Deva a inițiat o campanie de informare și conștientizare a părinților cu privire la importanța educației și a frecvenței școlare. De asemenea, echipa DAS lucrează îndeaproape cu cadrele didactice și cu autoritățile locale pentru a identifica soluții adaptate fiecărui caz în parte.

Obiectivul principal al acestei inițiative este de a încuraja prezența elevilor la cursuri și de a îmbunătăți performanțele școlare. Prin intermediul unui program personalizat de asistență, DAS Deva speră să ofere sprijin concret familiilor afectate și să contribuie la creșterea ratei de participare a copiilor la activitățile educaționale.

Adresarea problemei absenteismului școlar reprezintă o prioritate pentru autoritățile locale din Deva, care doresc să asigure un sistem educațional incluziv și performant pentru toți copiii din comunitate.