Investitorul de la Mintia primește acordul de mediu pentru construcția centralei electrice Mass

0
8

Acordul de mediu pentru noua centrală electrică Mass din Mintia

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara a emis acordul de mediu pentru Compania Mass Global Energy Rom, care urmează să construiască o nouă centrală electrică în Mintia, județul Hunedoara. Acest proiect reprezintă cel mai mare obiectiv industrial din România în perioada post-decembristă.

Noua centrală electrică Mass va fi construită în apropierea localității Mintia și va avea o capacitate instalată de producție a energiei electrice de 1.000 de MW. Proiectul implică o investiție de aproximativ 1,2 miliarde de euro și este considerat unul dintre cele mai importante obiective industriale din România din ultimele decenii.

Obținerea acordului de mediu reprezintă o etapă importantă în derularea acestui proiect. Acesta certifică faptul că investiția respectă toate normele și cerințele de mediu impuse de legislația în vigoare. Compania Mass Global Energy Rom va putea astfel să avanseze cu demersurile pentru obținerea tuturor autorizațiilor necesare în vederea începerii lucrărilor de construcție a noii centrale electrice.

Investiția de la Mintia este deosebit de importantă pentru economia județului Hunedoara și, în ansamblu, pentru întreaga regiune. Noua centrală electrică va genera sute de locuri de muncă atât în faza de construcție, cât și în cea de operare. De asemenea, aceasta va contribui la asigurarea stabilității și securității aprovizionării cu energie electrică la nivel național.