Numărul bărbaților ucraineni care fug în România crește în 2023

0
58

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

În acest an, Poliția Română de Frontieră a înregistrat o creștere a numărului de bărbați ucraineni care încearcă să intre în România pentru a evita mobilizarea în războiul din Ucraina.

Conform datelor furnizate, în ultimele luni, un număr tot mai mare de tineri români ucraineni, care ar putea fi înrolați în armată, au încercat să treacă granița în România pentru a scăpa de conflictul armat.

Aceștia vin în special din regiunile de est ale Ucrainei, unde luptele sunt cele mai intense. Mulți dintre ei sunt în vârstă de 18-35 de ani, adică încadrați în categoria celor care pot fi recrutați pentru a lupta împotriva forțelor ruse.

Poliția de Frontieră menționează că, în unele cazuri, acești bărbați sunt însoțiți de familiile lor, căutând astfel să se pună la adăpost de război.

Deși nu există date concrete, se estimează că zeci de mii de ucraineni au fugit în România de la începutul conflictului. Autoritățile de la București încearcă să ofere asistență și adăpost celor care ajung pe teritoriul țării, în special femeilor și copiilor.

În concluzie, creșterea numărului de bărbați ucraineni care încearcă să intre în România este un semn al dificultățilorcu care se confruntă Ucraina în recrutarea de personal pentru a face față invaziei rusești. Mulți tineri caută să evite mobilizarea și luptele, refugiindu-se în statele vecine.