Primarul Dan Bobouțanu: Deepfake-urile, o amenințare pentru integritatea informațiilor – Primarul luptă împotriva manipulării online

0
8

Primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, ia atitudine împotriva campaniei de defăimare online

Hunedoara, România – Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a decis să nu mai stea cu mâinile în sân și să ia măsuri împotriva celor care încearcă să-i distrugă imaginea publică folosind tehnologia deepfake. Acesta a anunțat că va depune plângeri penale împotriva persoanelor implicate în această campanie de defăimare.

„Sunt extrem de nemulțumit și dezamăgit de modul în care unele persoane rău-intenționate încearcă să-mi afecteze imaginea publică folosind tehnici avansate de manipulare video, așa-numitele deepfake-uri. Aceste imagini false și înșelătoare sunt distribuite online în încercarea de a mă discredita și de a-mi submina autoritatea în fața comunității”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Primarul a precizat că va acționa în instanță toți cei implicați în această campanie de defăimare, indiferent de identitatea lor. „Cei care gândesc că pot folosi tehnologia pentru a-mi distruge reputația vor plăti pentru acțiunile lor. Nu voi tolera asemenea atacuri și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a opri această campanie denigratoare”, a subliniat Dan Bobouțanu.

Oficialii primăriei au anunțat că vor monitoriza îndeaproape mediul online și vor depune plângeri penale împotriva tuturor celor care vor fi identificați ca fiind implicați în producerea și diseminarea acestor deepfake-uri. Primarul a făcut apel la cetățeni să fie vigilenți și să nu întrețină sau să distribuie aceste materiale false și denigratoare.

„Îi îndemn pe toți hunedorenii să fie atenți și să nu se lase induși în eroare de aceste imagini falsificate. Vor exista consecințe pentru cei care vor continua această campanie murdară împotriva mea”, a conchis primarul Dan Bobouțanu.