Proteste împotriva discriminării salariale în Agenţia pentru Pro­tec­ţia Mediului Hunedoara

0
58

Proteste împotriva discriminării salariale

Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara au declanșat ieri un protest spontan împotriva discriminării salariale, alături de colegii din alte instituții publice din județ. Protestul a avut loc în fața sediului Agenției și a fost organizat de angajați, care se plâng de inechități în sistem și diferențe mari între salariile angajaților care prestează aceleași tipuri de activități.

Manifestanții solicită creșterea salariilor și eliminarea inechităților salariale din cadrul instituțiilor publice din județ. Aceștia acuză faptul că există diferențe semnificative între salariile angajaților, în ciuda faptului că au aceleași atribuții și responsabilități.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara au declarat că vor analiza cu atenție solicitările angajaților și vor încerca să găsească soluții pentru a remedia această situație. Protestul face parte dintr-o mișcare mai amplă la nivelul județului, în care angajații din sectorul public solicită îmbunătățirea condițiilor de muncă și eliminarea discriminărilor salariale.