Vața de Jos: Investiții masive de peste 27 de milioane de euro, comparabile cu bugetul a 10 comune

0
61

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban, primarul din Vața de Jos, poate fi considerată o adevărată cutie a Pandorei atunci când vine vorba de fonduri europene. Cu proiecte care însumează peste 27 de milioane de euro, bani câștigați prin diverse axe de finanțare, ea a reușit să transforme această comună din județul Hunedoara într-una dintre cele mai înfloritoare din regiune.

Grație acestor investiții, Vața de Jos a devenit un adevărat magnet pentru turiști, oferindu-le acestora o experiență unică în inima munților Apuseni. Printre proiectele finalizate se numără modernizarea infrastructurii rutiere, construirea unui centru multifuncțional, reabilitarea și modernizarea școlii, amenajarea unui parc tematic, precum și amenajarea unor poteci turistice.

Cel mai recent proiect finalizat este construirea unui muzeu etnografic, care prezintă patrimoniul cultural și tradițional al comunei. Acesta a fost inaugurat în luna august a acestui an și se bucură deja de un mare succes în rândul vizitatorilor.

Prin aceste investiții, Vața de Jos a devenit un model de dezvoltare durabilă și de valorificare a potențialului local. Primarul Magdalena Șerban a demonstrat că, prin accesarea fondurilor europene, chiar și cele mai mici localități pot deveni adevărate poli de atracție turistică și economică.

Rezultatele obținute în Vața de Jos sunt o dovadă clară a impactului pozitiv pe care îl pot avea investițiile strategice în dezvoltarea unei comunități. Această comună poate servi drept exemplu pentru alte localități din țară, care își doresc să își valorifice la maximum resursele și să ofere o calitate a vieții ridicată pentru locuitorii lor.