Care este importanța romantismului într-o relație

0
706
Care este importanța romantismului într-o relație

Fie că ești alături de partenerul tău de șase luni sau șase ani (sau mai mult!), romantismul este important într-o relație și îți poți arăta dragostea față de acesta in momente diferite ale vieții. Fie ca este Ziua Îndrăgostiților, Dragobete sau Crăciun, îi poți oferi cadouri romantice pentru a-ți întări dragostea.

De ce romantismul este important în căsătorie?

Romantismul este combustibilul vital care face ca o relație să avanseze. Păstrează o relație plină de viață, incitantă și semnificativă. Gesturile romantice ale partenerului tău te fac să te simți dorit, iubit și îngrijit. Îți reamintesc că partenerul tău nu numai că te-a ales, ci apreciază prezența ta în viața lor.

Care sunt câteva modalități de a include romantismul în relația ta?

După câțiva ani de viață de căsătorie, nu este neobișnuit ca romantismul și entuziasmul relației să scadă până într-un mod lent.

Cu toate acestea, un mic efort îți poate aduce înapoi scânteia proaspătă de romantism de care te-ai bucurat cândva. Odată ce îți dai seama de importanța romantismului într-o relație, poți implementa aceste sugestii care te pot ajuta să reaprinzi acel sentiment minunat de romantism.

1. Planifică nopțile de întâlnire

După o săptămână de zile lungi la locul de muncă, gândul de a te îmbrăca și a părăsi casa (și copiii) pentru a merge la un restaurant drăguț poate părea un efort enorm.

Dar dacă faci asta, te vei simți tânăr, viu și de parcă ți-ai recâștiga identitatea de ființă sexuală.

Luând cina cu soțul/soția într-un cadru romantic, poți beneficia foarte mult în relație și te poate ajuta să înțelegi importanța romantismului într-o relație.

2. Schimbă rutina dormitorului

Pentru multe cupluri căsătorite pe termen lung, sexul poate deveni un pic plictisitor. Știi ce să faci pentru a vă activa reciproc și timpul este scurt, așa că parcurgi pașii doar pentru a „face treaba”. Această atitudine, deși este oportună, poate fi foarte dăunătoare pentru relația ta romantică. Fiecare trebuie să se simtă dorit și atrăgător, așa că petreci timp ridicând partea romantică a iubirii. Poți chiar oferi partenerului cadouri cuplu care să îți codimenteze puțin relația în dormitor.

Seduceți-vă reciproc încet. Folosiți-vă cuvintele pentru a exprima ceea ce vă place, unde vă place, de ce vă place și cât de bine face partenerul acel lucru.

3. Nu-ți neglija aspectul

Cuplurile căsătorite de multă vreme au darul de a se simți în siguranță în relațiile lor. Acesta este unul dintre lucrurile minunate ale căsătoriei – nu simți nevoia să-ți impresionezi partenerul de fiecare dată când te vezi.

Îți amintești acele întâlniri timpurii în care petreci ore întregi în fața dulapului tău, scoțând și încercând diverse ținute?

Îți amintești atenția pe care ai acordat-o aspectului tău fizic, cu excursii la coafor, o plăcere la tejghea de machiaj, achiziționarea de lenjerie intimă frumoasă? Nu uita de ele nici acum.

4. Surprinde-ți partenerul cu mici cadouri romantice sau gesturi

Aceste cadouri romantice nu trebuie să fie strălucitoare sau scumpe.

Doar o mică notă de dragoste pe un post-it lângă servietă sau o pizza surpriză livrată la biroul ei când știi că este grăbit la prânz și nu poate ieși, aceste lucruri mici pot aduce o nota de romantism pentru că spune „ Mă gândesc la tine.”