Cum apar punctele negre şi cum le poţi elimina cel mai uşor?

0
112
Cum apar punctele negre şi cum le poţi elimina cel mai uşor

Tenul tău trebuie să fie întotdeauna îngrijit corespunzător şi să primească produsele potrivite pentru nevoile pe care le ai. Astfel, este important să elimini punctele negre şi alte imperfecţiuni şi să ai grijă să hidratezi pielea pentru a elimina apariţia prematură a ridurilor care pot să apară. Este important să ştii care sunt cauzele apariţiei anumitor probleme ce ţin de îngrijirea tenului şi să poţi lua măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute.

Iată cum anume apar punctele negre şi ce poţi face pentru a le elimina de fiecare dată foarte uşor:

1. Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt formate ca urmare a blocării porilor cu celulele moarte şi alte impurităţi. Ele mai sunt denumite şi comedoane deschise. La suprafaţă oxidează sebumul care blochează porii şi de aceea apare acest aspect de punct negru. Comedoanele sunt estetic neplăcute, dar au şi anumite efecte nedorite pentru ten. Astfel, este important să le elimini cât mai uşor cu putinţă. Un ten gras este adesori mai afectat pentru că are o producţie în exces de sebum şi astfel apar anumite probleme. Pentru a vedea şi pentru a cumpăra produsele destinate spălării şi curăţării tenului gras, poți accesa biounique.ro.

2. Care sunt principalele cauze ale apariţiei punctelor negre?

Există multiple cauze ale tenului cu puncte negre. Acestea se pot forma în adolescenţă, atunci când structura hormonală se modifică. Acest lucru se întâmplă şi în perioada menstruaţiei de-a lungul întregii vieţi de adult sau chiar în perioadele în care femeile folosesc pilula contraceptivă. O altă cauză ce ţine de apariţia punctelor negre este legată de iritarea foliculilor de păr. Aceştia se blochează datorită impurităţilor şi celulelor moarte care se acumulează în acele zone. Sunt anumite medicamente care pot favoriza apariţia punctelor negre în adolescenţă sau la orice altă vârstă. Cortiocosteroizii sunt un astfel de exemplu pentru determinarea comedoanelor. O altă cauză posibilă pentru punctele negre este existenţa bacteriilor la nivelul pielii. Astfel, este important să cureţi totul foarte bine şi să ai grijă să foloseşti produse care pot distruge bacteriile şi microbii. Sunt situaţii în care alimentaţia poate favoriza la rândul ei anumite schimbări hormonale şi poate declanşa modificarea pielii, apariţia numitor inflamaţii.

3. Cum poţi elimina punctele negre?

Punctele negre pot să fie eliminate în primul rând cu o rutină de îngrijire corect realizată. Astfel, este important să foloseşti un gel de curăţare care să conţină ingrediente care să cureţe delicat tenul, eliminând şi celulele moarte. Trebuie să elimine excesul de sebum şi să netezească pielea. Apoi, este important să faci regulat o masca pentru puncte negre. Aceasta trebuie să conţină ingrediente de tipul cărbunelui activ, argilă verde sau argilă vulcanică, etc. Astfel, vei obţine întotdeauna un ten curat, iar pielea este decongestionată şi remineralizată. O asemenea mască poate să fie folosită pentru mai multe tipuri de ten, precum cel acneic, mixt, gras, normal. Vei avea un ten impecabil, frumos şi hidratat.