Ce este Biotina?

0
52
Ce este Biotina

Biotina reprezintă, după părerea specialiștilor, una dintre cele 8 tipuri de vitamina B care se găsește în organismul uman. Mai este cunoscută sub numele de vitamina B7 sau vitamina H. Această vitamină interesantă are un foarte important rol pentru menținerea nivelului optim de energie, pentru sănătatea unghiilor și a părului sau a pielii.

            Fiind o substanță solubilă în apă, biotina nu poate fi depozitată în corp. Acest lucru înseamnă că ea trebuie adusă prin aportul alimentar zilnic.

            Care sunt cele mai importante semne ale deficitului de biotină din organism?

            Semnele cele mai importante ale deficitului unei astfel de vitamine sunt următoarele: oboseala, stare de epuizare și extenuare, nervozitate și irascibilitate, căderea părului, furnicături în palme sau în tălpi, piele uscată si roșie, dureri musculare și dureri articulare.

             Biotina reduce cădea părului

            Dacă ați observat că vă cade părul, acesta poate fi un semn al faptului că este redus nivelul de biotină din organism. Acest deficit nu poate fi ameliorat doar prin consumul de alimente bogate în biotină. Va fi nevoie să apelați la un supliment alimentar care conține această importantă vitamină.

             Scade glicemia diabeticilor de tip 2

            Un alt efect important constă în transformarea zahărului în energie pură. Implicit, va determina scăderea nivelului glicemiei din organism.

             Influențează sănătatea unghiilor

             Dacă aveți probleme cu unghiile în ultimul timp, dacă sunt fragile, se exfoliază sau se rup ușor poate fi cauza unui deficit de vitamina B7 sau biotină. În astfel de situații, suplimentele alimentare pe bază de biotină pot îmbunătăți foarte mult starea și mai ales aspectul unghiilor dumneavoastră.

            La toate aceste roluri importante mai adăugăm și rolul de menținere a stării de sănătate a pielii, a rolului bun în digestie, etc.

            Luând în calcul toate acțiunile importante pe care această vitamină le are în organism, putem spune că suplimentele alimentare pe bază de biotină ne pot ajuta în mod eficient să ne însănătoșim foarte bine unghiile. La acest lucru mai putem adăuga și folosirea corectă a produselor care ne protejează starea de sănătate a unghiilor, achiziționate de la cei mai importanți distribuitori de produse profesionale și semiprofesionale (Enails.ro!).

            Este recomandat ca produsele să fie originale și de foarte bună calitate și să conțină substanțe care să protejeze și să hidrateze în mod eficient unghiile. Nu toate magazinele de unghii comercializează produse cu astfel de caracteristici. Trebuie întotdeauna întrebate și citite cu atenție specificațiile produsului, mai ales dacă faceți parte din categoria persoanelor care suferă de boli ale unghiilor sau de unghii friabile, casante sau deshidratate.

            Ofertele sunt foarte diversificate pe piața din România și nu va fi greu să descoperiți magazinele online care comercializează produse profesioniste pentru manichiură și pedichiură, în prezent.