Cum sa ai o terasa de vara ce se transforma in terasa de iarna

0
15

Cu siguranta au fost momente in care ti-ai dorit sa amenajezi o terasa perfecta de vara, unde sa te relaxezi de fiecare data cand ai timp liber la dispozitie. Apoi ti-ai dorit ca terasa ta sa nu te limiteze, si sa poti bea o ceasca de ciocolata fierbinte si iarna, in acelasi loc. Afla, atunci, cum sa ai o terasa de vara ce se transforma in terasa de iarna, alaturi de noi.

Poti sa ai o terasa de vara si o terasa de iarna in acelasi spatiu, fara sa fie nevoie sa faci modificari in mod constant. Iar acest lucru este posibil cu niste solutii de amenajare All Seasons – asa cum sunt denumite posibilitatile de amenajare care pot fi utilizate in orice sezon, fiind perfect functionale atat vara cat si iarna.

Terase de vara acoperite cu acoperis retractabil

Atunci cand vine vorba despre folosirea terasei vara, este ideala varianta in care poti retrage acoperisul care o acopera, pentru mai multa umbrire si protectie fata de soare. Altfel spus, o pergola retractabila te ajuta sa iti umbresti terasa atunci cand este soare, insa aceasta nu face doar atat.

O pergola cu acoperis retractabil poate prelua doua functii separate intr-un singur produs, un produs care sa pastreze siguranta si confortul pe terasa in orice conditii meteo. Pergola poate umbri terasa atunci cand acoperisul este desfasurat, pastrand la distanta razele UV puternice, si poate lasa soarele pe terasa in zilele mai racoroase. De asemenea, faptul ca acoperisul este impermeabil si rezistent la rupere si la vant, face ca terasa sa poata fi protejata si de ploaie, vand, grindina si zapada, iar utilizarea ei sa se extinda mai presus de vara.

Terase de iarna inchise cu sticla glisanta

In sprijinul teraselor acoperite cu pergole retractabile vine si sticla glisanta special realizata pentru utilizare externa. Identificate sub mai multe variante, cu caracteristici diferite, inchiderile din sticla pentru terase dau acel plus de protectie si confort spatiilor unde sunt instalate.

A inchide terasa cu sticla pentru anotimpul racoros este o decizie pe care o iei stiind ca vei putea folosi terasa pe timp de iarna, fara probleme. Insa faptul ca sticla poate fi glisanta iti asigura utilizarea spatiului in orice anotimp, permitandu-ti tie sa iti personalizezi terasa dupa bunul plac.

Fie ca alegi sticla glisanta manuala, fie ca alegi sticla culisanta electrica, sisteme de sticla cu grosime mai mare sau mai mica, faptul ca sistemele izoleaza terasa si o aerisesc la nevoie le face sa fie cele mai potrivite inchideri pentru terase all seasons.

O pergola fixa si niste inchideri din sticla fixe iti pot satisface jumatate din nevoile pe care le ai, si din asteptarile fata de terasa ta. Dar daca vrei sa ai o terasa de vara ce se transforma in terasa de iarna acum sti cum, sti ce te ajuta si ce iti recomanda Sun Leader.