De ce ar trebui să înveți limba germană?

0
50

Cunoașterea unei limbi străine deschide oportunități enorme pentru orice persoană. În ziua de azi este extrem de accesibil să călătorești, să comunici cu oameni din alte țări, să interacționezi cu diverse culturi, iar cunoașterea limbii străine devine pur și simplu necesară, în anumite contexte. Din varietatea de limbi străine, germana devine din ce în ce mai căutată și solicitată.

Limba germană nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere, iar învățarea limbii germane îți va oferi nenumărate oportunități de a pătrunde în această cultură diversă, cu principii puternice și un simț ridicat de responsabilitate și gândire critică.

Din dorința de apropiere și asimilare a aspectelor pozitive ale culturii și limbii germane, o echipă de tineri ambițioși din Cluj-Napoca, care s-au cunoscut în Asociaţia Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limbă germană, au pus bazele unor programe educaţionale de învățare a limbii germane, pentru toate vârstele.

Astfel, inițiativele Gutenberg oferă cursuri de limba germană copiilor şi adulţilor, având la bază metode nonformale de predare, eficiente și interactive. Cele două inițiative reprezentative sunt: Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) – care oferă cursuri de limba germană pentru adulți și companii, respectiv Centrul Didacto (www.didacto.ro) – care oferă cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană și nu altă limbă străină?

De ce să înveți limba germană sau de ce să îți încurajezi copilul să învețe limba germană?

În primul rând, este a treia cea mai populară limbă străină studiată la nivel mondial și a doua ca popularitate în Europa. Aceste statistici pot doar dovedi câte oportunități de dezvoltare personală și profesională pot apărea, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

În al doilea rând, învățarea unei limbi străine implică procese complexe de gândire, care dezvoltă zone noi din creier. Atât pentru copii, cât și pentru adulți, învățarea unei limbi străine contribuie substanțial la o dezvoltare armonioasă și o minte ageră – cu precădere limba germană, care nu este o limbă atât de ușoară.

În al treilea rând, însușirea unei limbi străine îmbunătățește capacitățile sociale, atât prin interacțiunea cu colegii, la cursuri (fie aceștia copii sau adulți), cât și prin depășirea tracului de vorbit în public. De asemenea, învățarea unei culturi noi, crește capacitatea de empatie și înțelegere culturală, ajutându-ne să ne perfecționăm skill-urile sociale. Dacă ne gândim specific la limba și cultura germană, automat ne vin în minte: comunicarea politicoasă, disciplina, ordinea, și acestea sunt doar câteva din aspectele pozitive pe care le putem învăța și dezvolta.

Limba germană pentru adulți –  un mod de învățare diferit

De regulă, adulții nu sunt la fel de flexibili în a face schimbări în ceea ce privește viața profesională. Odată cu maturitatea, apar mulți factori care influențează o decizie radicală: responsabilități mai mari, încărcarea la muncă și acasă, poate chiar și comoditatea. Un alt motiv pentru care adulților nu le este la fel de ușor să reintre în procese de învățare este asocierea ideii de învățare cu tehnicile învechite încă păstrate de școala românească.
Cursurile Centrului Gutenberg urmează structura unui manual, dar adoptă tehnici interactive de învățare, lucru care este dovedit din review-urile celor peste 400 de cursanți absolvenți.

Sunt organizate atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Cursurile online vin cu o serie întreagă de avantaje: costurile sunt mai scăzute, iar confortul este mai ridicat, nefiind necesară nevoia de deplasare la locație.
Bonus, există opțiunea de a participa la un curs introductiv de germană, complet gratuit!

Limba germană pentru copii – oferă-i copilului tău un viitor sigur!

Centrul Didacto, este inițiativa marca Gutenberg, cu activițăți în limba germană exclusiv pentru copii, ce își propune să le ofere celor mici experiențe la cele mai înalte standarde, atât online, cât și offline.

Limba germană nu este o limbă foarte grea de învățat, iar copiii învață diferit față de adulți, ei ascultă, repetă și exersează prin comunicare și conexiuni spontane, experimentare, imitare, jocuri, dans sau povești. De asemenea, cu cât vârsta la care încep procesul de învățare, cu atât le este mai ușor să își însușească acea limbă străină.

Activitățile online pentru copii sunt cursurile de limba germană, atelierele conversaționale de limba germană și taberele de limba germană.
Ele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, de orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat). Și aici aveți posibilitatea de a testa gratuit, pentru a afla cum se desfășoară și cum se descurcă viitorul cursant.

Pe lângă acestea, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având tematici diverse.Vă invităm la programele Gutenberg, accesând site-urile noastre, să învățăm limba germană împreună, cu plăcere!