De ce este plita cu inducție o alternativă foarte bună

0
25
De ce este plita cu inducție o alternativă foarte bună

Gătitul la plita cu inducție crește în popularitate, datorită unui proces de gătit diferit de oricare altul.

Magneții stau la baza conceptului de gătit prin inducție. În realitate, pentru a genera căldura, care în cele din urmă îți va găti mâncarea se folosește un câmp electromagnetic. Veți găsi o bobină de sârmă de cupru sub panoul din sticlă, în loc de acei elemenți clasici pentru plitele electrice. Un flux curent se alternează pe măsură ce se deplasează prin bobină și direct pe suprafața vasului. Acest lucru se întâmplă doar când oala, tigaia sau recipientul este așezat pe arzător. Câmpul magnetic oscilant rezultat cauzează și continuă să încălzească conținutul în interiorul vaselor de gătit. Poate părea confuz, dar acest proces de gătit este simplu în esența sa.

Rețineți că suprafața din sticlă a plitei nu se încălzește în sine, doar suprafața vasului în care se gătesc alimentele. Aceasta este poate cea mai mare distincție între gătitul cu inducție și orice altă procedură de gătit.

Credeți sau nu, aragazul este rece la atingere atunci când gătiți folosind procesul de inducție. Cu un prosop de hârtie pe arzător sub vasele de gătit, puteți să fierbeți apă fără probleme. Iar la final o să remarcați că prosopul de hârtie nu va fi deteriorat. O legătură între arzătorul în sine și vasul de gătit este implicată, și doar atât.

Este necesar să ne amintim că trebuie folosite ustensile de gătit adecvate, deoarece gătitul cu inducție necesită transferul de căldură folosind magneți. La urma urmei, nu toate metalele sunt magnetice. Puteți avea vase, tigăi și oale în bucătăria ta în acest moment, care vor funcționa foarte bine în continuare. La fel de valid este și scenariul sa nu puteți folosi aceleași vase și să trebuiască să cumpărați vase suplimentare pentru ca plita cu inducție să funcționeze.

Două metale obișnuite utilizate la vasele de bucătărie care nu ar funcționa pe o plită cu inducție sunt aluminiul și cuprul. Proprietățile magnetice necesare nu se găsesc la acestea. Oțelul inoxidabil este o alegere minunată ca alternativă.

Vestea bună este că un semn de compatibilitate cu plita de inducție este încastrat în partea de jos a vaselor de gătit, astfel încât să știți care sunt capabile cu o astfel e plită. De obicei, veți observa că ele au un fund mai greu, permițându-le să atragă căldura.

Este o dezbatere lungă, care plită se potrivește cel mai bine pentru gătitul zilnic, cea electrica, pe gaz sau cea prin inducție. Plita pe gaz tinde să contribuie la încălzirea mai rapidă a vaselor. Însă una peste alta, plita cu inducție este o variantă foarte bună ce se poate regăsi în bucătăria ta, mai ales pentru că este sigură și se curăță foarte ușor.

Citește mai departe articolul pe smartbuyer.ro