Mobila de bucatarie stiluri diverse

0
159
Mobila de bucatarie stiluri diverse

Zecile de stiluri de mobila de bucatarie existente astazi, difera prin caracteristici conceptuale, reguli de creatie, chiar dispozitie. Pe Acaju.ro gasesti mobila Germania si multe dintre stiluri se suprapun intre ele, dar acest lucru nu le face mai putin spectaculoase. O astfel de mobila de bucatarie stiluri diverse gasesti pe https://www.acaju.ro/. Toate optiunile disponibile pot fi impartite in mai multe categorii.

Stilul clasic

Mobila de bucatarie in stiluri diverse este reprezentata de modele clasice, in stilul baroc, imperial, rococo, gotic. Toata mobila de bucatarie in stilul clasic este unita de aristocratie, de utilizarea de materiale naturale si de o paleta larga de culori. Bucatariile realizate in astfel de stiluri arata elegante si scumpe.

Stilul modern

Mobila de bucatarie din aceasta categorie include kitsch, modern, art deco, mansarda, minimalism, hi-tech si multe altele. Toate au fost create sub influenta diferitelor epoci si tendinte la moda, astfel incat caracteristicile lor comune nu sunt usor de evidentiat. Cu toate acestea, fiecare dintre tendintele moderne ale seturilor de bucatarie pretind a fi solutia directa, expresiva, functionala pentru designul bucatariei.

Stilul etnic

Cele mai populare stiluri etnice de mobila de bucatarie sunt cele japoneze, mediteraneene, africane, scandinave. Autenticitatea fiecareia dintre ele iti permite sa te cufunzi in atmosfera acelor vremuri.

Bucataria clasica

Prima din lista de modele populare de bucatarie este mobila de bucatarie clasica. Mobila de bucatarie clasica a fost stramosul multor alte stiluri, insa ea insasi nu si-a pierdut relevanta. Laconica si eleganta, aceasta bucatarie este potrivita pentru spatii luminoase, spatioase. Pentru a obtine efectul dorit, nu este necesara atat de multa investitie financiara, ci respectarea mai multor reguli de baza.

Dulapurile clasice sunt laconice si in linii stricte. O importanta deosebita este acordata simetriei, astfel incat amplasarea mobilierului este adesea in unghi, paralel, in forma de U.

Materiale

Mobila de bucatarie in stiluri diverse este realizata din materiale naturale sau din PAL. Mobilierul din lemn masiv este o optiune mai scumpa, iar cea acoperita cu furnir este orientata spre consumul larg. Blaturile pot fi realizate din imitatie de piatra naturala sau in culori diverse.

Caracteristici

Frigiderul, masina de spalat vase si alte aparate sunt incastrate cel mai bine in nise, cu usi stilizate pline, din lemn sau in combinatie cu sticla. Un set de bucatarie trebuie sa aiba cu siguranta o masa,  completata de scaune sau o bancheta sau coltar.

Stilul lux baroc

Acum, mobila de bucatarie in stilul baroc este folosita extrem de rar, deoarece premisele acestui stil arata scump, luxos, chiar usor pompos. In plus, implementarea ideilor va necesita un spatiu mare si investitii financiare considerabile. Seturile de bucatarie in stil baroc sunt in multe feluri si sunt similare cu mobilierul in stil clasic, dar exista o diferenta serioasa intre ele, precum abundenta de decor. Poate fi feronerie „in aur”, un numar mare de accesorii sculptate, picioare ondulate ale meselor si scaunelor. Pozitia de lider pentru o astfel de bucatarie este lemnul si derivatele sale. In plus, adesea se folosesc insertii de sticla pe usile dulapului si prin astfel de ferestre „din intamplare” se pot observa seturi elegante de pahare, cani, farfurii si alte obiecte de lux.