Sunt utile serviciile de curățare laptop-uri și PC-uri?

0
22
Sunt utile serviciile de curățare laptop-uri și PC-uri

Nu este suficient să achiziționați un laptop sau PC foarte performant! Indiferent de performanțele lor, acestea trebuie periodic întreținute în mod profesionist pentru a funcționa bine!

            Cum se întreține în condiții bune un laptop sau un PC ?

            Există anumite greșeli pe care este bine să nu le faceți dacă doriți ca laptop-ul sau PC-ul dumneavoastră să funcționeze în condiții optime. Spre exemplu, specialiștii ne sfătuiesc să scoatem din când în când bateria acestuia și să curățăm praful care se depune între baterie și clemele de fixare. În timp, există posibilitatea ca acestea să nu mai facă în mod corect contact. Tastatura trebuie foarte bine protejată de excesul de praf, trebuie ferită de lichide sau alte lucruri mărunte care pot pătrunde în ea. Sunt foarte dificil de extras!! Recomandarea este să fie foarte bine curățată și dezinfectată periodic. Este chiar sursă de microbi!!

            Display-ul nu este curățat întotdeauna corect. Pot fi folosite soluțiile clasice de curățare, pentru geamuri, Pronto sau soluțiile antistatice speciale fără însă a le pulveriza în mod direct pe suprafața acestuia. Indicat este ca ele să fie pulverizate pe cârpa cu care urmează să ștergeți display-ul mai întâi. Nu este deloc recomandat ca soluția de curățare să pătrundă în interiorul display-ului. Pot apare defecțiuni grave!!

            Cum extragem praful din porturile USB sau HDMI?

            Înainte de a trece la fapte….. este obligatoriu ca laptop-ul să fie deconectat și bateria scoasă din locul ei. Se poate folosi un obiecte ascuțit de lemn și nu metalic, apoi cu foarte multă atenție puteți extrage praful sau scamele din aceste locuri.

            Suporturile pentru laptop-uri sunt foarte recomandate, mai ales pentru cei cărora le place să lucreze…în confortul patului. Este important ca supraîncălzirea lui să nu apară. De asemenea, nu este bine să expuneți PC-ul sau laptop-ul la temperaturi extreme. Este un lucru care dâunează mult funcționalității lui.

            O altă greșeală pe care o face destul de multă lume, este menținerea acestuia foarte mult timp în stare de funcțiune. Dacă nu mai aveți nimic de lucru, pur și simplu, închideți-l. Este inutil să îl lăsați mergând la nesfârșit!

            Este recomandat ca laptop-ul sau PC-ul dumneavoastră să fie curățat periodic de praf în interior?

            Acest procedeu eficient de întreținere a unui laptop sau PC nu este un lucru pe care sa îl facem noi. El trebuie realizat de către o firmă profesionistă specializată în reparații laptop-uri sau PC-uri. Curățarea este un procedeu complex care constă în următoarele lucruri: înlocuirea pastei termoconductoare de pe procesor, înlocuirea termal pad-urilor, curățarea de praf a carcasei dar și a tastaturii, a display-ului, a plăcii de bază și chiar a ventilatorului de răcire.

            Este recomandat ca acest lucru sa fie realizat constant, o dată la 6 luni cel puțin. Aceste procedee de curățare previn supraîncălzirea componentelor interne și, în felul acesta, defectarea lor precoce.

            Dacă locuiți în orașul Bacău și aveți nevoie de o firmă profesionistă care oferă astfel de servicii, puteți apela cu încredere la profesioniștii de la reparatiibacau.ro, o companie care oferă foarte multe tipuri de servicii de reparații și curățare laptop-uri, PC-uri, tablete, telefoane, console, GPS-uri, etc.

            Pentru acest service profesionist nu este o problemă prea mare să repare defecțiunile care țin de soft-ul calculatorului sau de hard sau chiar și de partea electronică a acestora. Exemplificăm câteva tipuri de servicii pe care compania le pune la dispoziția persoanelor interesate: curatare laptop, curatare calculator, devirusare, instalare, reinstalare, configurare sisteme de operare, drivere, programe, aplicații, restaurare documente, fișiere, documente word, excel, baze de date, diagnosticare sisteme de operare, verificare și configurare sisteme de securitate, verificare și configurare aplicații, programe, drivere, etc.

            Sunt recomandări și sfaturi practice care vă pot fi de folos mai ales celor care nu cunosc foarte multe lucruri despre lumea calculatoarelor. Recomandarea noastră este să țineți cont de ele pentru a nu plăti sume de bani în plus.