3 motive pentru care terapia online este potrivită pentru tine

0
10
3 motive pentru care terapia online este potrivită pentru tine

Terapia online se dovedește a fi la fel de eficientă, dacă nu chiar mai eficientă decât terapia față în față, cu beneficii importante care aduc experiența în era modernă. Pentru unii, terapia tradițională este alegerea lor, deoarece nu au experimentat încă libertatea oferită de terapia online.

Dacă nu sunteți hotarati dacă terapia online este potrivită pentru dvs., luați în considerare aceste avantaje pozitive.

Comunică într-un mod în care te simți confortabil

Odată cu terapia tradițională, experiența a rămas relativ neschimbată de la începutul psihoterapiei la sfârșitul anilor 1800. Ajungi într-o locație, ai un loc pe canapea și vorbești cu terapeutul despre provocările tale. După aceea plecați și va veți vedea o săptămână sau două mai târziu. În același timp, același loc.

Terapia online deschide noi modalități de comunicare și nu necesită să lăsați confortul casei sau al biroului. Dacă doriți să aveți o sesiune cu terapeutul în pijamale – în timp ce mancați o înghețată – aceasta este alegerea dvs.!

Diferitele moduri de a comunica în terapia online

Terapia bazată pe text vă oferă libertatea de a purta discuțiile terapeutice pe parcursul zilei sau săptămânii. Fără limite și fără a aștepta săptămâni pentru a rezolva o problemă, așa cum ati face atunci când a apărut ceva între sesiunile tradiționale. Terapeutul dvs. este întotdeauna acolo să răspundă, iar textul vă permite să fiti direct si la obiect. Pentru cei anxioși din punct de vedere social, poate fi un beneficiu, deoarece nu faceți conversații față în față care induc anxietatea.

Dacă preferința dvs. este audio, puteți schimba mesaje vocale asincrone cu terapeutul. Aceasta este o opțiune excelentă dacă trebuie să vă eliberati în acest moment sau aveți o mulțime intrebari pentru a vă descărca sufletul. Mesageria audio oferă confortul auzirii vocii unui terapeut fără a fi necesar să programați o ședință îndelungată.

Pentru cei care doresc o experiență văzând reacția unui terapeut și care îi determină să reacționeze la limbajul corpului tău, sesiunile complete de chat video sunt o opțiune. Puteți alege să aveți acest timp față în față de calitate, dar faceți acest lucru complet în termeni dumneavoastra…

Terapia dvs., condițiile dvs.

În trecut oamenii au fost nevoiți să-și facă planuri în jurul programarilor unui terapeut. Aceasta presupune un drum către biroul terapeutului, care, în funcție de locația dvs., poate dura până la o oră în plus. Adesea, acest lucru se întâmplă într-un moment care funcționează cel mai bine pentru programul terapeutului, nu pentru client. Pentru cei cu viață agitată, dezechilibrată, programarea unei ședințe de terapie tradițională devine prohibitivă – în special pentru cei care trebuie să se asigure de îngrijirea copilului și să suporte costurile financiare și de timp asociate. 

Asadar, daca inca nu esti convins de beneficiile unei sedinte de psihoterapie online, te invitam la o sedinta, absolut gratuita, pe https://www.creativpsy.ro/