Importanța echipamentelor de protecție pentru vizitatori

0
13
Importanța echipamentelor de protecție pentru vizitatori

Orice vizitator ce intră pentru o scurtă perioadă într-un mediu de lucru, poate avea riscuri de siguranță și securitate. Atât vizitatorul , dar și personalul unei instituții trebuie să aibă neapărat echipament de protecție.

Tuturor vizitatorilor trebuie să li se solicite înregistrarea (numele, ora de sosire și plecare, scopul vizitei) într-o bază de date, înainte să li se permită să se intre într-o unitate de lucru. După identificarea completă a vizitatorilor trebuie să li se ofere un ecuson de vizitator, pentru a fi deosebiți de personalul angajat.

În caz de urgență, cum ar fi un incendiu sau un alt eveniment neplăcut și periculos, personalul instituției trebuie să știe exact unde se află toți vizitatorii, deoarece aceștia trebuie să fie incluși în numărul personalului.

Deși personalul angajat al unei instituții a fost instruit pentru a se proteja, identifica și atenua riscurile posibile provenite din accidente la locul de muncă, un vizitator este puțin probabil să știe despre acestea. De aceea, vizitatorii trebuie întotdeauna înștiințați despre pericolele posibile zonei vizitate, printr-o simplă prezentare a procedurilor de urgență aplicabile. Dacă o zonă care urmează să fie vizitată necesită echipament individual de protecție (PPE), vizitatorului trebuie să i se ofere neapărat PPE pe timpul vizitei. De exemplu: incaltaminte de protectie respectiv pantofi de protectie cască de protecție, ochelari de protecție, căști de protecție, mască de protecție, vestă reflectorizantă, protecție auditivă, protecții bombeu slip (protecții pentru încălțăminte).

Reguli de conduită pentru vizitatori: 

  • Fără echipamente de atingere
  • Fumatul interzis
  • Pe perioada vizitei trebuie să fie însoțiți de un angajat
  • Acces interzis în zone restrânse
  • Interzis distragerea angajațiilor implicați într-o operațiune de lucru

Esafe.ro vă pune la dispoziție echipamente de protectie și confort pentru vizitatorii dumneavoastră de pe șantier sau din fabrică. Pe site veți găsi produse de la Cerva, ARDON, Gaston Mille, care protejează vizitatorii impotriva impactului și a pericolelor de compresie. Acestea se pot ajusta oricărui tip de încălțăminte, deoarece au o curea flexibilă pentru a potrivi înălțimea călcâiului.