Avantajele și dezavantajele anvelopelor second hand

0
50
Avantajele și dezavantajele anvelopelor second hand

Un set de anvelope noi pentru mașina ta ar putea să îți afecteze serios bugetul. Cauciucurile noi nu sunt deloc ieftine, însă atunci când trebuie să le înlocuiești pare că nu există altă soluție. Așa se face că mulți preferă ca în loc de un set de anvelope noi no-name, slabe calitativ, să aleagă anvelope premium second hand de la producători consacrați, cum sunt anvelopele Michelin, Bridgestone, Pirelli, Dunlop sau Continental.

Doar că o astfel de achiziție vine la pachet cu o serie de avantaje, dar și dezavantaje, indiferent ca achiziționezi anvelope de iarnă sau de vară.

Avantaje

Atunci când cumperi anvelope second hand beneficiezi de unele avantaje, tocmai din acest motiv multe persoane recurg la această soluție pentru mașina lor. Când cumperi anvelope folosite va trebui să te uiți cu atenție la ceea ce urmează să achiziționezi. Nu este foarte ușor să găseșți anvelope în condiții bune, pe care să le poți folosi în continuare încă o bună perioadă de timp.

Unul dintre avantaje este prețul mult mai mic spre deosebire de cel al anvelopelor noi. Acesta este de altfel și motivul principal pentru care mulți se orientează spre anvelope second hand, mai ales că prețul poate fi chiar și cu 50% mai mic.

Nu trebuie să cumperi un set complet, dacă nu ai nevoie, iar acesta este un alt beneficiu de care se bucură cei care nu au nimic împotrivă să își echipeze mașina cu anvelope second hand. Mai ales atunci când restul anvelopelor pe care le ai sunt într-o stare bună, este o soluție ideală să achiziționezi doar o singură bucată.

Dacă te numeri printre cei care sunt atenți de ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător și dorești să contribui la reducerea cantității de deșeuri, atunci este suficient de motivant să alegi și anvelope second hand.

Dezavantaje

Pe lângă avantajele de a echipa mașina cu anvelope second hand, există și o serie de dezavantaje asupra cărora ar trebui să te oprești și să analizezi cu atenție, atunci când te-ai decis să îți achiziționezi cauciucuri folosite. Unele dintre aceste dezavantaje, te-ar putea face chiar să te răzgândești să mai faci achiziția.

În mod evident, cauciucurile second hand au mai fost purtate anterior. Unele sunt folosite mai mult, altele mai puțin, partea cea mai complicată este că de cele mai multe ori este greu de spus cât au mai fost folosite. Uneori urmele uzurii lor sunt vizibile, însă în multe cazuri acestea nu sunt observate nici de cei mai experimentați șoferi și astfel nu ai cum să știi cât de mult a folosit șoferul dinainte anvelopele pe care urmează să le cumperi tu.

Un alt dezavantaj și în același timp un risc major îl reprezintă achiziția online a anvelopelor second hand. Atunci când urmează să cumperi aceste anvelope de pe internet, nu poți fi niciodată sigur de ce urmează să primești. Ia-ți toate măsurile de siguranță în așa fel încât să le poți returna și să îți recuperezi banii, dacă nu sunt ceea ce te așteptai.

Atunci când cumperi anvelope second hand, un alt dezavantaj este acela că istoricul acestora poate rămâne un mister. Nu știi niciodată câți kilometri au fost parcurși cu respectivele anvelope și nici în ce condiții au fost acestea folosite.

Dacă anvelopele au fost folosite în condiții de vreme extremă, atunci structura internă a caucicului poate fi deja afectată și se poate rupe în timp.

Nu știi cât timp de acum înainte vor mai rezista anvelopele second hand pe care le-ai cumpărat, iar acesta este un alt dezavantaj. Poți avea norocul ca achiziția să fie una bună și anvelopele second hand pe care le-ai cumpărat să se mențină într-o stare bună mult timp de acum înainte. Sau le poți cumpăra și poți avea surpriza neplăcută ca în câteva luni să ai nevoie de alte anvelope, așa încât, pe termen lung, ajungi la concluzia că nu ai făcut nicio economie fiind nevoie să le înlocuiești atât de curând.