Tendințe în design în 2020

0
16
Tendințe în design în 2020

Instalațiile și materialele eco devin un must în arhitectură și devin un trend durabil pentru următorii ani. Alte trenduri în arhitectură urmăriți mai jos.

Noul an aduce modificări și noutăți nu doar din partea programelor de lucru în construcție, precum BIM 360, ci și noi tendințe în arhitectură și design.

  • Design în stil industrial

se definește prin forme asimetrice, combinații de fier, aluminiu, lemn sau chiar plastic reciclat. Liniile simple și absența unor elemente adăugătoare, de asemenea, sunt caracteristice acestui stil.

  • Mecanisme automatizate și case smart

Această tendință este ascendentă, atât pentru clădirile noi, cât și pentru clădirile reabilitate. Sistemele automate sunt din ce în ce mai solicitate pentru a controla temperatura, lumina sau securitatea locuințelor. Clădirile smart oferă un confort în plus și reduc din costul facturilor.

  • Spațiu deschis

Eliminarea pereților și integrarea mai multor spații vă ajută să câștigați mai mulți metri pătrați pe care să-i utilizați practic. Investiți în obiecte de decor care să delimitez spațiul sau jucați-vă cu diferite texturi. De exemplu, puteți separa living-ul de bucătărie prin câteva scări.

  • Bucătăria este vedeta casei

În majoritatea caselor bucătăria este spațiul cel mai utilizat din casă. Pentru 2020 se promovează ideea că bucătăria trebuie să fie spațioasă și se intersecteze cu living-ul sau cu sufrageria. Dacă aveți posibilitatea delimitați spațiile cu o zonă de bar.

  • Baia este zona de relaxare

Baia nu mai este, deja, doar un spațiu dedicat îngrijirii personale. Arhitecții proiectează acest spațiu din casă ca un loc de refugiu și relaxare după o zi grea de muncă. Datorită decorațiilor, texturilor și culorilor, această cameră se transformă într-un centru spa. Noile tendințe constau în culori deschise, teracotă care se curăță ușor și emană liniște. Dușul devine protagonistul spațiului, iar elementele simple de mobilă combinate cu plante verzi, crează o atmosferă perfectă pentru relaxare.

  • Podeaua și pereții- elemente importante de decor

Gresia de diferite culori și frumos ornamentată, este detaliul principal al decorului din 2020.Pereții pot fi colorați cu vopsea inofensivă, de nuanțe deschise, sau acoperiți cu lemn, cărămidă ori alte materiale prietenoase cu mediul.

  • Albul

în diferite nuanțe continuă să fie protagonistul design-ul interior, combinat cu alte culori precum negru, muștar sau gri. Această alegere o să vă asigure un spațiu luminos și extins vizual. Utilizat în cantități rezonabile, denotă un spirit estetic înalt dezvoltat.

  • Noul minimalism

Tendința de minimalism în arhitectură se traduce printr-o combinație de forme simple cu materiale moderne și avangardiste. Asemenea proiecte de amenajări sunt foarte solicitate pentru case și hoteluri, precum și pentru clădiri de birouri și centre comerciale. Este o tendință de a utiliza materiale de calitate pentru a asigura izolarea termică și acustică, care va avea ca rezultat economii și va asigura un beneficiu pentru mediu.

  • Conceptul de contract

Acest concept inovativ creează spații de lucru prin open space. Potrivit noilor metode care promovează colaborarea și lucrul în echipă, administratorii de companii sunt în căutarea de interioare care să răspundă la toate necesitățile angajaților.

Conceptul de contract este utilizat și pentru case. Acesta are ca scop crearea spațiilor multifuncționale, fără pereți.