Tu știi cum poți folosi în siguranță uleiurile esențiale?

0
34
Tu știi cum poți folosi în siguranță uleiurile esențiale

Cu siguranță ai auzit despre aromaterapie și ai văzut în casele multor oameni un difuzor uleiuri esențiale, despre care se spune că aduce numeroase beneficii organismului, în funcție de alegerea făcută. Cu toate acestea, cheia obținerii efectelor pozitive asupra sănătății prin utilizarea uleiurilor este calitatea și cunoașterea principiilor utilizării în siguranță, ce vor fi evidențiate în acest articol.

Calitatea uleiurilor esențiale contează foarte mult.

Aromaterapia se bazează pe simțul mirosului și prin absorbția prin piele cu produse precum:
• difuzor aromaterapie ,
• inhalator,
• săruri de baie,
• uleiuri corporale, creme sau loțiuni de masaj,
• comprese calde și reci.

Cheia pentru obținerea rezultatelor prin aromoterapie este utilizarea uleiurilor esențiale pure, nu a uleiurilor sintetice sau a parfumurilor. Eficacitatea practicilor de aromoterapie depinde întotdeauna de calitatea uleiurilor utilizate și de doză.

Luarea de uleiuri esențiale pe cale orală este periculoasă.

Uleiurile esențiale nu trebuie folosite intern. Această practică poate fi utilizată numai sub supravegherea unui medic sau a unui aromaterapeut. Nerespectarea acestui lucru poate duce la complicații foarte grave, inclusiv la deces. Singurele cazuri de deces, insuficiență a unor organe și spitalizare din istoria aromoterapiei au fost cauzate de consumul de uleiuri esențiale. E PERICULOS!

Reguli importante pentru utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale

Nu consuma uleiuri.

Nu ar trebui să consumi niciodată uleiuri esențiale. Chiar dacă ai citit undeva că cineva le folosește, lipsa unei pregătiri adecvate sau necunoașterea compoziției exacte ar trebui să fie un motiv suficient pentru a nu face acest lucru. Practica consumului de uleiuri esențiale este periculoasă și a fost concepută pentru a fi efectuată sub îngrijirea aromaterapeuților instruiți în această formă de terapie.

Un aromoterapeut instruit este clinic certificat. Există doar două instituții în lume care acordă astfel de certificate. Instruirea durează 600 de ore teoretice + practică și se încheie cu un examen. În timpul cursurilor, aromaterapeuții sunt pe deplin familiarizați cu anatomia, chimia și profilurile uleiurilor.

Diluează uleiurile.

Întotdeauna trebuie să diluezi uleiurile esențiale înainte de a le aplica pe piele. Există o mică mână de excepții de la această regulă, inclusiv lavanda și arborele de ceai, care uneori pot fi aplicate pe piele fără a fi diluate.

Toate cărțile reputate despre aromoterapie recomandă utilizarea uleiurilor esențiale în concentrații de până la 3% în produsele de masaj. Cu toate acestea, există uleiuri ale căror concentrații admisibile sunt fracțiuni de procent. 

Păstrează uleiurile esențiale departe de copii.

Nu lăsa uleiurile esențiale la îndemâna copiilor. În comparație cu adulții, uleiurile esențiale ar trebui utilizate la copii în concentrații mult mai mici atunci când sunt aplicate pe piele.

De asemenea, există o mulțime de efecte secundare și contraindicații pentru utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii. Există, de asemenea, uleiuri care nu pot fi utilizate de copiii cu vârsta sub 10 ani, darămite pentru bebeluși.

Nu folosi în exces uleiurile.

Folosește-ți mintea, citește și învață. Nu lua orbește tot ce auzi. Verifică întotdeauna mai multe surse de informații. Uleiurile esențiale sunt sigure atunci când sunt folosite cu înțelepciune. Multe substanțe de pe pământ sunt toxice atunci când sunt folosite în exces, deși cantitățile normale nu dăunează nimănui.

Verifică dacă există contraindicații.

Verifică întotdeauna contraindicațiile uleiului esențial înainte de utilizare. Nu dorești să îți faci baie pentru a-ți îmbunătăți somnul cu uleiuri esențiale revigorante, cum ar fi mentă, busuioc, lămâie sau rozmarin.